Webinar | Intelligent automation för logistikföretag

I detta webinar med fokus på logistikbranschen, gästas vi av Närkefrakts Mika Salo som berättar om hur de nyttjat fördelarna med AI.

Transportbolaget Närkefrakt är en av de få kvarvarande lastbilscentralerna i Sverige. För dem är det en stor utmaning att kontinuerligt förnya sina tjänster och förbli konkurrenskraftig, för hur står man sig egentligen mot transportbranschens storbolag med till synes oändliga resurser?

”Vi har behövt vara påhittiga. Vi använder flera olika verktyg för att kunna erbjuda kunderna flexibilitet”, säger Mika Salo.

Med Vipetechs Uipath-lösning kunde Närkefrakt för drygt fem år sedan automatisera sina processer gentemot kund. Närkefrakt är ett av få logistikbolag i Sverige som erbjuder en universell lösning oberoende av vilket affärssystem kunden använder, vilket innebär att de kan skräddarsy utefter kundens förutsättningar. Genom att automatisera processen, som stryper all manuell hantering och bygger på att en robot istället hanterar inkommande ordrar, sparar företaget både tid och pengar.

”Den utför i snitt 2 000 arbetsuppgifter i månaden, alltså drygt 70 stycken per dygn. Den arbetar sju dagar i veckan, dygnet runt. Det innebär att vi kan hantera ordrar och utföra justeringar hela tiden och att processen är osårbar. Vi har använt oss av Vipetechs lösning i fem år och vi är fortfarande lika nöjda. Roboten arbetar mer än någonsin”, berättar Mika Salo.

Prata med våra experter

Din automationslösning är bara ett meddelande eller telefonsamtal bort. Våra erfarna experter står redo att svara på frågor och hjälpa er genom processen, vi hörs!

* Obligatoriska fält

Vipetech webinar

Ange din e-postadress för att få tillgång till samtliga webinarier som Vipetech erbjuder!