Välkommen till oss, Abbe!

Abbe Abdeljabbar studerar till vardags på sälj- och marknadshögskolan i Göteborg, där han läser till Account Manager inom IT. Sin första LIA-period spenderar han hos oss för att lära sig dels hur man arbetar i IT-branschen, dels om Vipetechs produktportfölj.

”Vi jobbar med praktikanter för att ge dem en insikt i hur arbetslivet inom försäljning och framför allt IT ser ut. Vi har tidigare haft ett gott resultat som lett till att vi anställt säljare som genomfört sin LIA-period hos oss och ser det därför som ett ypperligt tillfälle att lära potentiella framtida anställda om vårt företag och om hur livet på Vipetech kan se ut”, säger Mikael Furö.

Abbe har varit hos oss sedan början av september och kommer stanna året ut. Vi är väldigt glada över att ha honom hos oss på Göteborgskontoret!

Lär känna honom lite mer nedan:

Hur kommer det sig att du gör din praktik hos Vipetech?
Jag sökte praktik hos Vipetech för att jag hörde så goda saker från min vän och kollega som arbetar här! Han väckte verkligen mitt intresse och då blev det så att jag sökte.

Vad är det med automation som intresserar dig?
Jag kände inte till automation så mycket tidigare, men när jag började här på Vipetech så lärde jag mig massor om just automation och det som har väckt mitt intresse är hur mycket det underlättar för andra bolag. Det sparar tid samtidigt som företaget i längden sparar pengar och jag tycker också att det är väldigt häftigt hur det fungerar – att med några få klick så kan man underlätta ett arbete som hade tagit mycket längre tid annars.

Vad har, hittills, varit roligast?
Det som har varit mest kul är att lära sig så mycket nytt om branschen! Hur saker och ting fungerar, samtidigt som jag märker av min egen utveckling.

Vad har varit utmanande?
Det som har varit utmanade är såklart att man får lära sig mycket nytt som man inte hört om tidigare. Det har blivit en del ny information på kort tid, men när jag väl kom in i arbetet blev det mindre frågetecken till slut. Det är också ett resultat av att jag vågat ställa frågor när jag inte förstått eller stött på något jag undrar.

Vad uppskattar du hos Vipetech som företag?
Det jag uppskattar hos Vipetech är att dom verkligen tar sig tiden att lära mig och att de har den förståelsen, att det är mycket nytt som jag inte fattar direkt. Sedan är kollegorna väldigt bra och otroligt trevliga, jag kände mig väldigt välkommen och det uppskattar jag mycket.

Vad gör du när du inte jobbar eller pluggar?
Jag är mycket med mina vänner och hittar på olika aktiviteter. Jag försöker också umgås med min familj så mycket jag kan, samtidigt som jag vill få in ett träningspass då och då.

Prata med våra experter

Din automationslösning är bara ett meddelande eller telefonsamtal bort. Våra erfarna experter står redo att svara på frågor och hjälpa er genom processen, vi hörs!

* Obligatoriska fält