Varför ska du investera i en EDI-lösning?

Har du hört talas om EDI (Electronic Data Interchange)? Det är en teknik som möjliggör elektronisk kommunikation mellan affärspartners, med mängder av fördelar och möjligheter – egentligen oavsett vilken verksamhet du än har.

Undrar du varför just du och ditt företag borde investera i en EDI-lösning? Här är fem anledningar varför.

Effektivitet Genom att digitalisera och automatisera arbetsuppgifter relaterade till fakturor, inköp och orderhantering kan du spara både tid och pengar, den besparingen är något som är än viktigare i tuffare tider. EDI minskar ineffektiviteten i dina affärsprocesser och ökar din konkurrenskraft på marknaden.

Kundkrav Fler och fler kunder ställer krav på möjlighet för elektronisk kommunikation med sina leverantörer, allt för att förenkla även sina interna processer. Genom att använda EDI i dina order- och logistikprocesser, samt i dina faktureringssystem, tillgodoser du kraven från både nuvarande och framtida kunder.

Snabbare processer: Många beställningsprocesser är tidskritiska, och besluten behövs tas snabbt. Genom att automatisera processerna med hjälp av EDI tas felkällorna bort, och tiden det tar att få en beställning genom dina system blir betydligt kortare. Det gör att felmarginalerna minskar och hela processen från beställning till färdig leverans blir betydligt mer strömlinjeformad.

Bättre affärsrelationer: EDI leder till en närmare och bättre affärsrelation med dina handelspartners. Dina kunder får snabbare uppdateringar om status för sina beställningar, och leverantörer kommunicerar med ditt företag på ett smidigt och effektivt sätt. Starkare relationer bygger affärer, både på kort och lång sikt.

Minska fel och öka effektiviteten: Manuella processer är ofta förknippade med mänskliga fel och missförstånd, något som kan skapa onödiga kostnader för företag. Genom en EDI-lösning minskar mänskliga fel, och medarbetarna kan fokusera på mer värdeskapande uppgifter.

Har du frågor och funderingar? Vill du ha hjälp att komma i gång? Hör av dig till Mikael Furö, 0708–288 873 eller mikael.furo@vipetech.com.

Prata med våra experter

Din automationslösning är bara ett meddelande eller telefonsamtal bort. Våra erfarna experter står redo att svara på frågor och hjälpa er genom processen, vi hörs!

* Obligatoriska fält