Möt Oliver Lexing – vår nya säljare med fokus på RPA

Oliver Lexing började arbeta på Vipetech i juni i år. Han kommer senast från bilbranschen där han huserade i över fem år. Addera två år som telefonförsäljare till cv:et, så kan Oliver stoltsera med över sju års säljerfarenhet innan det att han kom till oss. Vi är glada att ha honom i vårt team, som en av våra säljare med fokus på RPA!

Lär känna Oliver – en före detta hockeyspelare som golfar och gärna sätter höga mål på jobbet.

Hur halkade du in på säljyrket?
När jag gick i gymnasiet hoppade jag på ett deltidsjobb som telefonförsäljare på samma ställe som mina kompisar jobbade. Jag fastnade för det ganska direkt och kände att det var ett jobb som jag kunde tänka mig att hålla på med. När jag tagit studenten så byttes telefonen mot fordon och jag blev bilförsäljare istället. Jag blev sedan kvar i bilbranschen i nästan fem år, både som säljare och i två olika ledarroller.

Varför dras du till att sälja?
Jag gillar det sociala som kommer med försäljning. Det är roligt att få prata och nätverka med nya människor. Jag tycker om att nätverka rent generellt och jag anser att mycket i försäljning handlar om just det.

Varför valde du att gå vidare och söka jobb på Vipetech?
Det korta svaret är att min syster arbetat här i flera år och alltid pratat väldigt gott om företaget, så jag har hört mycket bra om Vipetech. Bortsett från argumentet att få arbeta med henne, så har det alltid lockat mig att kasta mig in i saker som är nya för mig och som jag inte kan så mycket om. Dessutom är IT och AI vår framtid, så det känns helt relevant att få in en fot i den här branschen och försöka förstå hur det fungerar. Jag är väldigt novis generellt när det kommer till IT, jag klarar av att hantera Officepaketet men så mycket mer kunskap har jag inte. Därför lockar det, att förstå hur framtiden kan förenklas med hjälp av AI.

Vad är svårast med ditt jobb?
Nu i början är det såklart att lära mig alla produkter och hur de fungerar i praktiken. Att arbeta med B2B-försäljning är också nytt, jag har bara arbetat mot privatpersoner innan. Dessutom har jag uppsökande försäljning nu, innan har kunden kommit till mig med en egen agenda. Jag tror att det kan gynna mig att jag är skolad inom telefonförsäljning. Det är lite samma princip, att man söker upp folk och ringer och ”stör”. Jag fick verkligen lära mig att sälja med telefonen som verktyg under den tiden, att kommunicera med folk utan att se dem i ögonen.

Vad är det bästa med Vipetech?
Det är en fantastisk arbetsplats med ett härligt gäng som har förmågan att blanda gott snack med hårt jobb. Det är höga mål i verksamheten, såklart, men det är på en motiverande nivå och det känns som att alla hjälps åt för att nå dem. Det kändes bra direkt och jag kände verkligen att jag trivdes, trots att jag till en början inte begrep ett ord av jobbsnacket. Sen har jag också en väldigt närvarande chef som är redo att hjälpa till och stötta när det behövs och det värdesätter jag högt.

Vad har du för mål med din nya tjänst?
Först och främst att lära mig om det som vi arbetar med och således få ett grepp om branschen. I det ingår också att bli självgående, så jag inte behöver vara beroende av mina kollegor. Sen finns det diverse rekord att slå, så varför inte sikta mot dem?

Vad gör du när du inte arbetar?
Jag har en bakgrund inom hockeyn, där jag spelade i 20 år innan arbetskarriären drog igång på allvar. Sedan jag slutade så kompenserar jag det tomrummet genom att titta mycket på sport. Jag är ett stort fan av Djurgården så jag går gärna och ser dem spela fotboll, både i Stockholm och runt om i Sverige. När jag hinner spelar jag lite golf också.

Prata med våra experter

Din automationslösning är bara ett meddelande eller telefonsamtal bort. Våra erfarna experter står redo att svara på frågor och hjälpa er genom processen, vi hörs!

* Obligatoriska fält