Möt Felipe Vilches – ny säljare på Stockholmskontoret

“Att undvika monolog är mitt bästa säljknep”, så svarar vår nyanställda säljare Felipe Vilches på frågan om hur han bäst skapar förtroende hos kund. Efter över tio år i en säljroll är han varm i kläderna när det kommer till att möta människor, men han ser desto mer utmaning i att lära sig verktygslådan som är automation. Vi är väldigt glada att ha Felipe hos oss! 

Hej Felipe, 

hur länge har du arbetat med sälj? 
Sedan 2010. Då var jag på Elgiganten i tio år, i olika roller och på olika varuhus. Jag arbetade med allt ifrån att vara säljare till enhetschef och säljcoach. Därefter hamnade jag på ett copy/IT-bolag i Hammarby sjöstad och där var jag i drygt två år innan jag blev headhuntad till ett start-up bolag. 

Hur kommer det sig att du hamnade på Vipetech? 
Under min relativt korta tid på start-up bolaget blev jag kontaktad av Victor och Vipetech, varpå han berättade om företaget och produktportföljen. Och sedan mitt hjärta klappar mycket för automation var det egentligen inte så mycket att orda om. Jag tackade ja till miljöhoten att få komma hit och jobba och nu är jag här. 

Hur blev det så, att Victor kontaktade dig? 
Som jag förstått det så blev jag rekommenderad av en leverantör som sedan innan arbetat med mig. På så vis hamnade jag på Victors radar. 

Varför tycker du om automation?
Det ligger rätt i tiden. Det är en produkt som många är öppna för att testa och implementera i sin vardag. Sedan är det också brett, det går att presentera lösningarna till i princip alla avdelningar inom ett företag. Det spelar ingen roll om det är HR, ekonomi eller IT, det går att skräddarsy så att det passar verksamheten. 

Har du något bra säljknep? 
Att på möte undvika att det blir en monolog. Vara transparent och låta kunden tala mest. Och dokumentera live så att det som sägs blir tydligt för kunden och sedan ge ett tydligt nästa steg. 

Vad ser du för utmaningar i din nya roll? 
Det finns någonting som heter H2H, Human too human, en människa köper en människa. Det lärde jag mig av min gamla chef på Elgiganten, att det är på det sättet man säljer en produkt bäst. Det blir lite utmaningen i min nya roll här, att få till det där personliga mötet eftersom det nya sättet att träffas på är att sitta digitalt. Det blir inte samma typ av kontakt mellan två människor. 

Sen ligger min kunskap mycket i fakturahantering. Så att sätta mig in i hur en säljcykel ser ut när det kommer till RPA, för det är nytt för mig. Att smälta kunskap och omvandla det till en pitch, jag har ju fått en verktygslåda och nu är det dags att lista ut hur, och vilka av dem, jag ska använda. 

Vad är det bästa med företaget? 
Jag tycker om att vi har två olika kontor, det skapar trygghet att vara rikstäckande och på så vis skapa större närvaro hos kund. Det finns också väldigt bra kunskap inhouse, bra support, egna konsulter. Många företag har inte det utan låter kunden kontakta en tredje part. Det känns bra att kunna säga till kund, att det finns här hos oss. 

Vad gör du helst när du inte jobbar? 
Förhoppningsvis, om tågen rullar, så kommer jag hem i lagom tid för att umgås med mina barn. Jag är ju pappa, så det är mycket fokus på familj. Jag har tre barn, en sjuttonårig tjej och två små grabbar på tre och ett halvt och två år. Utöver det försöker jag hinna till gymmet. 

Prata med våra experter

Din automationslösning är bara ett meddelande eller telefonsamtal bort. Våra erfarna experter står redo att svara på frågor och hjälpa er genom processen, vi hörs!

* Obligatoriska fält