Basil Alwaeli: Företagen kan spara mycket tid

Basil Alwaeli är ny Account Manager på Vipetech. Här berättar han om sin säljbakgrund, vad som lockade med Vipetech och vilket fotbollslag han stöttar i ur och skur.

Hur länge har du jobbat med sälj?
Jag har jobbat med sälj i några år. Innan jag började på Vipetech jobbade jag med sälj inom rekryteringsannonsering, och före det har jag jobbat i butik i många år. Sälj har alltid varit naturligt för min del.

Hur kommer det sig att just du började på Vipetech?
Jag har en vän som jobbar på Vipetech och han har alltid talat väldigt gott om bolaget och om alla som jobbar där. Efter att ha fått mer förståelse för verksamheten, gällande lösningar, partners och samarbeten, kändes det som ett bra bolag för mig. Vipetech vill framåt och vill växa – det vill jag också. Jag och Vipetech känns som en perfect match!

Du har jobbat några månader på Vipetech nu, hur har den tiden varit?
Väldigt bra. Jag har känt mig välkommen på ett fantastiskt sätt. Redan från start har jag fått en bra onboarding där jag fått lära mig mer om Vipetech som bolag, men också om alla våra lösningar och fundamenten i det vi erbjuder. Jag har fått all hjälp och stöd från kollegor och chefer som jag behövt, det gjorde att jag snabbt kom in i processen för att sätta i gång arbetet ordentligt.

Hur ser din vardag ut som Account Manager?
Jag har mycket kundkontakt, både med befintliga och potentiella kunder. Främst så pratar jag automation, där jag ser över kundens olika manuella arbetsuppgifter, som vi på Vipetech kan hjälpa till att automatisera.

Vad är fördelen med automation?
Det finns många fördelar med automation, en av de främst är tidsbesparingen. Tid är begränsat för alla, det finns alltid uppgifter som måste göras – men bara en viss begränsad tid att utföra dem på. Med hjälp av Vipetech kan företagen spara tid genom att vi automatisera manuella uppgifter, vilket också sparar pengar åt dem.

När du började på Vipetech, vilken var den största utmaningen?
Jag skulle säga att Vipetechs produktkatalog är så pass stor att det kräver mycket lärande för att förstå varje enskild lösning. Det handlar om att bygga upp en hög kompetensnivå, undersöka var problemet finns hos kunderna och hur vi kan anpassa det bäst.

Har du något bra säljknep?
Ha kul och var positiv! Det brukar alltid smitta av sig, både på kollegor och de man försöker sälja till. Att du som ringer har ett glatt humör hörs via telefonen. Kunden förstår direkt om den som ringer är glad på riktigt eller inte. Jag har alltid varit en positiv människa och det har jag försökt att använda mig av i min säljkarriär.

Vad är det bästa med Vipetech?
Det roligaste är att det är ett bolag med stora samarbetspartners som säljer välkända lösningar ur en väldigt bred produktportfölj. Vipetech kan hjälpa med det mesta, oavsett vad kunden än behöver. Vi får vara med och forma helhetslösningar till våra kunder och hjälpa dem framåt. Det är en spännande arbetsuppgift, tycker jag!

När du inte är på jobbet, vad brukar du göra då?
Jag älskar att träna, vara med familjen och kolla på fotboll. Mitt favoritlag är Barcelona, även om det går lite tufft nu så hoppas och tror jag verkligen på bättre tider!

Prata med våra experter

Din automationslösning är bara ett meddelande eller telefonsamtal bort. Våra erfarna experter står redo att svara på frågor och hjälpa er genom processen, vi hörs!

* Obligatoriska fält