Lär känna vår praktikant – Andreas Barisic

Andreas går sin första termin på sälj- och marknadshögskolan där han läser internationell sälj- och marknadsföring. Sedan den 28 mars har Andreas haft praktik hos oss och han kommer vara här till den 10 juni. Lär känna Andreas och ta reda på vad han får göra hos oss på Vipetech i Göteborg!

Varför tycker du att det är spännande med IT?
Jag blev introducerad till IT först när jag ansökte till Vipetech. Jag började researcha lite inför min praktik om IT-teknik överlag. Jag tyckte direkt att det var väldigt upplysande att se vad man kan åstadkomma med IT och teknisk utveckling inom den aspekten. Tillsammans med hållbarhet är IT de området som exploderar i utveckling, så det kommer bli intressant att se vart det leder framåt i tiden. Dessutom har jag under de senare åren blivit alltmer intresserad av, och läst på om, teknik. Inte minst via Elon Musk och hans innovativa tänkande och bidragande till hela världen.

Hur hamnade du på Vipetech?
I och med att vi har LIA-perioder inom utbildningen som jag läser så började jag söka ställen att praktisera på. Jag drog mest åt försäljning och Vipetech var en kandidat som stack ut. Jag tyckte att företagets lösningar verkade intressanta att jobba med, det verkade som något för framtiden. Efter att ha fått ett gott intryck från företaget och dess medarbetare, blev det ett enkelt val för mig.

Vad vill du lära dig under din praktik?
Eftersom jag är väldigt ny inom branschen strävar jag såklart efter att få lära mig så mycket jag bara kan. Det finns väldigt kompetenta personer på det här företaget, det finns massor av lärdom att hämta. Jag ser fram emot att lära mig så mycket om försäljning som jag bara kan men också få ta del av det praktiska och faktiskt arbeta med det. Det är alltid viktigt att förstå det teoretiska, men man lär sig bäst av att prova på riktigt.

Har det gått att applicera dina teoretiska kunskaper i praktiken än? Verkar säljyrket vara som du har tänkt dig?
Ja, absolut. Jag har kunnat använda vissa knep och kunskaper som jag fått med mig via utbildningen. Jag känner också att det är roligare än vad jag förväntade mig. Att arbeta med försäljning är verkligen något som jag vill göra framöver, så jag har hamnat helt rätt!

Skulle du rekommendera andra att söka jobb eller praktik på Vipetech?
Självfallet! Det är ett snabbt och ständigt växande företag med goa kollegor. Det finns goda möjligheter att utvecklas och få goda kunskaper inom försäljning och speciellt IT, som är ett expansivt område.

Vad gör du när du inte jobbar?
När jag inte jobbar så lägger jag energi på fotbollen. Jag spelar i Göteborgsklubben Torslanda IK. Mycket tid går åt till det såklart, att träna. Både att spela fotboll och att vara på gymmet. Utöver det så älskar jag att spendera tid med familj och vänner, inget slår en go fika och pratstund ute i solen någonstans med en kamrat eller två!

Prata med våra experter

Din automationslösning är bara ett meddelande eller telefonsamtal bort. Våra erfarna experter står redo att svara på frågor och hjälpa er genom processen, vi hörs!

* Obligatoriska fält