Varberg Energi

Varberg Energi valde Vipetechs READSOFT ONLINE för att automatisera sina arbetsprocesser.

Lagen om e-fakturering för kommunala bolag som kom den 1 april 2019 bidrog till att många gick över till en automatiserad digital fakturahantering. – Vi digitaliserade vår hantering för 8 år sedan men allt har skötts via en stationär dator här hos oss. För två år sedan gick vi över till Readsoft online som webbaserad molntjänst via Vipetech, säger Christina Brännström.

Nu är processen automatiserad och alla e-fakturor går rakt in i systemet.

– Men med det nya systemet krävs nästan ingen handpåläggning alls, det går fort och det blir rätt.

Vi tar emot cirka 10 000 fakturor om året som kommer väldigt ojämnt med stor belastning under vissa perioder. Det behöver vi inte ta hänsyn till nu eftersom Readsoft online jobbar dygnet runt.

Detta har så klart inneburit en stor tidsbesparing för Varberg Energi – Det är positivt eftersom medarbetarna medarbetarna kan ägna sig åt mer värdearbetsuppgifter istället för monotona och enformiga moment.

Själva övergången till Readsoft online gick väldigt smidigt tycker Christina Brännström. – Det är väldigt flexibelt och vi kan göra justeringar som vi förfinar vår leverantörsreskontra med register och vårt ekonomisystem. Det bästa är att vi kan påverka hur vi jobbar och styra vårt arbete själva samt hela tiden förbättra oss och bli mer effektiva. I leverantörsreskontran samlas information om leverantörer, organisationsnummer, kontaktuppgifter och specifika kontaktpersoner. Genom Readsoft online kopplas alla betalda och obetalda fakturor till den specifika leverantören, samt eventuella returer, reklamationer eller andra ekonomiska ärenden som kan relateras till leverantören.

Prata med våra experter

Din automationslösning är bara ett meddelande eller telefonsamtal bort. Våra erfarna experter står redo att svara på frågor och hjälpa er genom processen, vi hörs!

* Obligatoriska fält

Ladda ner PDF

För att ladda ner denna PDF behöver du först fylla i ditt namn och e-post.