ALWEX transport

Alwex Transport AB valde Vipetechs RPA för att automatisera sina arbetsprocesser

Alwex Transport AB är ett expansivt företag som satsar på gröna transporter med målsättningen att bli södra Sveriges ledande tjänsteleverantör av skräddarsydda transporter, entreprenad, lager och logistiklösningar.

Det är bara fantasin som sätter gränser

Vi hjälper våra kunder att hitta effektiva helhetslösningar för just deras verksamhet och som kan underlätta logistiskt och planeringsmässigt. Alwex får in kundernas bokningar i många olika format: på mejl, Excel, pdf:er, web-portaler med mera. Ofta saknas möjlighet till full orderintegration med kundens ordersystem.

Då tar Alwex hjälp av mjukvaruroboten Kofax RPA. – Tidigare la vi mycket tid på att lägga in bokningar manuellt, men i dag sker det mesta automatiskt. Mjukvaruroboten kontrollerar att allt stämmer innan bokningarna registreras i vårt TMS-system, säger Jesper Eklund, som arbetar med att analysera verksamhetens processer i jakten på förbättringspotential. En del kunder använder så kallad omvänd fakturering och meddelar Alwex hur mycket som ska faktureras för en period.

– Tidigare förlitatade vi oss på kundens uppgifter men nu görs automatiskt en kontroll av fakturan mot utförda bokningar i vårt TMS-system. Dels minimeras risken för fel, dels ökar kvaliteten på vår data och vi behåller spårbarheten hela vägen.

Vipetech byggde upp processerna från start tillsammans med Alwex så att de skulle passa just deras kundflöden. Enligt Jesper Eklund fungerar samarbetet med Vipetech mycket bra. De har även fått hjälp att hitta fler flöden som passar för automation. – Vi har lärt oss att göra detta själva och fortsätter nu att automatisera fler orderprocesser. I början tar det tid men vi ser det som en långsiktig investering. Tanken är att fortsätta utveckla alla affärsområden med  fler autonoma processer. Han ser en enorm utvecklings- potential för digitala medarbetare.

“Tidigare la vi mycket tid på att lägga in bokningar manuellt, men i dag sker det mesta automatiskt. Mjukvaruroboten kontrollerar att allt stämmer innan bokningarna registreras i vårt TMS-system.”

Jesper Eklund – Alwex Transport AB

Prata med våra experter

Din automationslösning är bara ett meddelande eller telefonsamtal bort. Våra erfarna experter står redo att svara på frågor och hjälpa er genom processen, vi hörs!

* Obligatoriska fält

Ladda ner PDF

För att ladda ner denna PDF behöver du först fylla i ditt namn och e-post.