Sveriges BostadsrättsCentrum

SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum, valde Vipetechs tjänst KOFAX RPA för att automatisera sina arbetsprocesser.

SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum, erbjuder tjänster inom ekonomi, juridik, underhåll och teknisk förvaltning till bostadsrättsföreningar. – I fjol började vi undersöka möjligheten att automatisera några arbetsflöden inom vår ekonomiservice.

Det fungerade väldigt bra och nu har vi automatiserat fler administrativa processer

Att komma igång gick snabbt eftersom förloppen i varje moment som Kofax RPA skulle utföra åt SBC filmades. – Samarbetet med Vipetech har fungerat jättebra. Vi hade en del farhågor i början, men uppstarten gick oväntat smidigt och efter två månader fungerade det mesta, säger Josefin Gelin. Den digitala assistenten sköter bland annat administration kring kontrakt, registrering av bilplatser, garageavtal och kan även massregistrera alla hyresgäster och medlemmar när SBC får in en ny BRF som kund.

Den tolkar Excelfiler och på ekonomisidan tar den hand om arbetsgivar deklarationer. Under våren kommer de som arbetar med Kofax RPA på SBC att utbildas för att själva kunna programmera den digitala assistenten. – Enligt Vipetech är vårt system ett praktexempel på vad som fungerar särskilt bra för tjänsten Kofax RPA och vi ser stora möjligheter att utveckla tjänsten ytterligare, säger Anna . Hon tror att den här typen av tjänster kommer att bli allt vanligare. – Till på köpet gör den oss mer attraktiv som arbetsgivare.

“Vi är väldigt nöjda, det går snabbt och det blir inga fel. Dessutom har vi fått bort repetitiva arbetsuppgifter till förmån för kvalitativa.”

Anna Ingemarsson – processutvecklare SBC

Prata med våra experter

Din automationslösning är bara ett meddelande eller telefonsamtal bort. Våra erfarna experter står redo att svara på frågor och hjälpa er genom processen, vi hörs!

* Obligatoriska fält

Ladda ner PDF

För att ladda ner denna PDF behöver du först fylla i ditt namn och e-post.